Dunne steenstrips

Enkele jaren geleden introduceerde Steenstripwinkel een nieuw soort steenstrips in Nederland. Dat zijn de dunne natuursteenstrips. Er waren al natuursteenstrips op de markt, maar allemaal grote formaten, met een dikte van 3 tot 4 cm. Deze steenstrips zijn mooi, maar minder geschikt voor bepaalde toepassingen. De dunne steenstrips van maar ongeveer 0,5 tot 1,5 cm dikte zijn een uitkomst.

Eenvoudig te verwerken

De dunne natuursteenstrips zijn op de markt in een zogeheten Z-vorm. Kleine stukjes natuursteen van verschillende afmetingen, worden aan de achterzijde aan elkaar vast gelijmd. Door de Z-vorm zie je geen overgangen, en ziet een wand er zeer natuurlijk uit. Dun, licht van gewicht, weinig volume en gemak van verwerken zijn de pluspunten. Desondanks hebben de dunne steenstrips voldoende dikteverschil om een mooi 3D-effect te geven.

Verschillende soorten natuursteen

Er zijn natuursteenstrips van kwartsiet, graniet, zandsteen, leisteen, travertin en kalksteen. De natuur levert vele kleuren. Wat er uit de groeve komt, bepaalt het uiterlijk van uw wand. Het spreekt veel mensen aan om een wand in de huiskamer, de badkamer of andere ruimte eens met iets ánders te bekleden. Het brengt sfeer, en maakt een interieur interessanter.

Doe-het-zelf

Natuursteenstrips worden vaak door de doe-het-zelvers verwerkt. Het is echt niet moeilijk. Wel zijn er een aantal zaken bij de verwerking zeer belangrijk, namelijk: Goed gereedschap bij de hand hebben Recht werken. Zagen met een eenvoudige slijptol met een diamantblad, of met een tegelzaagmachine die met water koelt. Natuursteenstrips zetten, plakken en klaar! De natuursteenstrips hoeven niet worden ingevoegd, zoals de traditionele steenstrips.