• Eenvoudig Online bestellen
  • Gratis samples
  • Snelle levering
  • 076 521 38 60

ECO-baksteenstrips

PRODUCTEN DIE VERBAZEN

Voor de bouw van de samenleving van de toekomst zullen innovaties nodig zijn. De fabrikant maakt er dan ook zijn missie van om steeds met innovatieve producten te komen. Niet alleen de vernieuwende manier van produceren valt op maar ook de optimalisatie van steenstrips als product. Steenstrips met onder andere een lagere wateropname, betere hechting en een gemakkelijkere verwerking zijn hier het resultaat van.

OPTIMALE VERWERKING

De gevelsteen bepaalt voor een groot deel het gevoel dat je krijgt bij het uiterlijk van een woning. Niet alleen kleur en grootte maar ook het legverband speelt daar een belangrijke rol in. De eco-baksteenstrip maakt het mogelijk om zeer flexibel te werken en alle denkbare metselverbanden toe te passen. Naast het esthetische is ook de makkelijkere verwerking van de strip een absolute troef.

GEBOUWEN BESCHERMEN EN HERSTELLEN

Architecten en overheden kunnen met Eco-baksteenstrips op een vernieuwende manier de traditionele uitstraling van gebouwen beschermen en herstellen. Op die manier kunnen stads- en dorpsgezichten hun unieke, individuele karakter behouden of herwinnen.

DE STEENSTRIP VAN DE TOEKOMST

Innovatie zit diep in het  DNA van de fabrikant ingebakken

De fabriek waar de EKO-baksteenstrip geproduceerd wordt, is een toonbeeld van vernieuwing. De fabrikant koos er bewust voor om de fabriek niet te baseren op het courante in de markt, maar juist om alles in vraag te stellen…

Op die manier werd niet alléén het productieproces een stuk duurzamer ( zonnepanelen, droogproces met omgevingslucht, 100% waterrecycling, minder CO2 uitstoot ) maar ook werd de fabriek meteen een stuk veiliger om in te werken. ( alle circuits zijn volledig afgeschermd, electrische lifttrucks, de oven is niet toegangbaar )

Dankzij de nieuw ontwikkelde persen is het mogelijk om met minder grondstoffen en energie strips te produceren.  Door het hybridedrogen, in combinatie met een verlengde tunneloven, geeft de fabrikant de toon aan op het gebied van nieuwe technologie, energiebesparing en emissiereductie.

De productie wordt door overheden gezien als demonstratieproject voor nieuwe technologie, technieken, energiebesparing en emissiereductie.