Bruges

Steenstrips, echte steen.

Prijs per ㎡
1 doos = 0.6 ㎡
€ 69,90
Houd rekening met 10% zaag/breuk verlies
Voorraad: Levertijd 1 week
Verzendkosten vanaf: € 63,21
Voordelige sample

Bestel hier eenvoudig uw samplepakket.

Voordelige sample bestellen
Gegevens

Steenstrips, echte steen.

Gezaagd van echte oude, gebruikte baksteen. Type Bruges, oud-Belgische kleuren. Rood/oranje gemeleerd met witte 'kalk-achtige' wolken. Een steentje met heel veel karakter. De baksteen is afkomstig uit sloop van gebouwen. Deze steen zit barstensvol karakter en geeft uw wand een bijzondere en nostalgische uitstraling. Een unieke steenstrip, die in woningen, winkels en ook veel in de horeca wordt toegepast. Ideaal voor het maken van een industriële wand. 

Wild verband.                                                           

Het zetten van deze oude steen, met de grillige formaten, vraagt wel wat handigheid. Niet alle stenen hebben precies dezelfde maatvoering. Maakt u de voegen niet té smal, om het verschil in maatvoering op te kunnen vangen.

In uw levering, is ook breuk aanwezig. Dat hoort bij deze soort.Start elke rij met een andere maat en gebruik daarbij de gebroken steenstrips, zo beperkt u breuk en zaagverlies. Gebruik ook gebroken steenstrips tussendoor om het oud-effect te versterken. Plaats de steenstrips in zogenaamd 'wild verband'. Verwerk de steenstrips uit meerdere dozen tegelijk.

Op de foto's ziet u de resultaten zowel met witte voegspecie als met grijze voegspecie. Deze voegspecie kunt u meteen bestellen. Het is een idee om de voeg ietwat dieper te vullen, zodat de steen er visueel wat meer 'uit' komt.

De steenstrips worden nat gezaagd en zijn soms nog ietwat vochtig. Na droging hebben ze de originele kleur. XL supersterke lijm wordt aangeraden bij deze steenstrips, vanwege het gewicht en de vochtigheid. Elke zending kan qua kleur lichtelijk afwijken. Het is een product afkomstig van sloop.

Toepassing : Binnen en buiten, wand & vloer.

Meer informatie
Meer informatie
Afmeting 23 -26 x 7 cm
Dikte 2 cm
Aantal stuks per doos 30